Zaujímavosti

Svadobné ohňostroje
Svadobný deň je jeden z veľmi výnimočných okamihov dvoch ľudí, ktorí sa rozhodnú ísť spoločnou cestou.
Čítať viac
Výber vhodného ohňostroja ovplyvňuje nielen dĺžka trvania, ale aj priemer mažiara. Čím väčší priemer mažiara, tým ohňostroj exploduje vo väčšej výške s mohutnejším rozptylom pyrotechnických efektov. 
Čítať viac

Ako si vybrať správny ohňostroj?

Výber vhodného ohňostroja ovplyvňuje nielen dĺžka trvania, ale aj priemer mažiara. Čím väčší priemer mažiara, tým ohňostroj exploduje vo väčšej výške s mohutnejším rozptylom pyrotechnických efektov. 

Doba trvania ohňostroja

Doba trvania je dôležitým, no nie jediným parametrom, podľa ktorého sa rozhodnete pre najkrajší ohňostroj. Vyberať môžete ohňostroje trvajúce od pár sekúnd až po niekoľko minút. Záleží aj na počte vystrelených rán, v danom časovom intervale. Páči sa Vám rýchly ohňostroj? Zvoľte veľký počet rán v krátkom čase. Zdá sa Vám 100rán za jednu minútu veľa? Máme v ponuke aj pomalšie ohňostroje, no s väčším priemerom mažiarov.

.

V našom e-shope sa môžete stretnúť s delením ohňostrojov podľa veľkosti mažiara. Viete ale čo to znamená a podľa čoho vlastne vyberáte? Priemer mažiara je šírka trubice, v ktorej je umiestnený efekt. Priemer mažiara je označovaný v mm a priemery, z ktorých môžete vyberať sú najčastejšie 20,25,30 a 50mm. Priemer mažiara ovplyvňuje hlavne výšku efektu a mohutnosť efektu, to znamená čím väčší priemer zvolíte, tým vyšší výstrel a väčší efekt bude.

.

Multikaliber

U niektorých z našich produktov máme uvedené viacero priemerov, to znamená, že obsahuje viac ako jeden priemer mažiara. Väčšinou sa jedná o kombináciu dvoch, troch priemerov ale v niektorých prípadoch aj viac. Takýto kompakt vystreľuje najprv menší priemer a na záver väčší. Takýto ohňostroj je napríklad Fiesta 80 rán.

Kombinácia rovný-šikmý 

To, že ohňostroje vystreľujú kolmo hore určite viete. Vedeli ste ale, že existujú ohňostroje kombinované - rovné aj šikmé? Práve tieto kombinácie, kde sa striedajú rovné a šikmé rany, vytvárajú ten najlepší zážitok.

Šikmé

Jednotlivé mažiare sú zoradené tak aby vytvorili vejár. Pri vystreľovaní rán, ktoré môžu vystreľovať postupne alebo súčasne, dochádza k tvorbe vejára na oblohe. Dôležité je aby boli šikmé ohňostroje umiestnené dostatočne ďaleko od budov, najlepšie na voľnom priestranstve.

Rovné

Väčšina ohňostrojov je vytvorených tak, aby vystreľovali kolmo hore. V závislosti na priemere mažiara potom vystreľujú rôzne vysoko a majú rôzne veľký rozstrel.

Multiefektové

Pre väčší zážitok väčšina ohňostrojov obsahuje viac rôznych a rôznofarebných efektov. V niektorých prípadoch sa môžete stretnúť aj s 11 a viac efektami ako to je napríklad v ohňostroji Indianscream. Doporučujeme sa tak pri výbere zamerať aj na počet efektov v danom ohňostroji.

.

.

Ak plánujete dlhší ohňostroj, alebo potrebujete pomôcť s výberom, kontaktujte nás. Radi Vám pomôžeme s výberom pyrotechniky, aby bol Váš ohňostroj čo najkrajší.

.

na obrázku sú orientačne zobrazené rozdiely medzi jednotlivými priemermi ohňostrojov

zábavná pyrotechnika

Súvisiace produkty